Saturday, 17 March 2012

Pada hari ini ramai di kalangan rakyat Malaysia masih tidak sedar bahawa negara kita sedang menghadapi satu fenomena baru iaitu TRANSFORMASI yang melibatkan semua bidang dan sektor termasuk "Program Pendekatan Rakyat". PGSBP, Program Transformasi Ekonomi Eksklusif Bersama Seluruh Rakyat Malaysia. Satu "PROGRAM PERALIHAN" melalui satu tindakan mudah sebagai langkah persediaan awal dalam usaha mencapai matlamat rakyat dan negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Tahukah anda ? Kini setiap rakyat Malaysia boleh memiliki RM1.33 Juta dengan mudah melalui Perkongsian RM160 bersama Program Transformasi Ekonomi PGSBP. Namun begitu, transformasi mudah ini tidak akan berjaya dilaksanakan jika kita ;

Tiada  Kesedaran
    Tiada  Pengetahuan
   Tiada  Pemahaman
   Tiada  Pendedahan

Sebenarnya transformasi akan menghasilkan sesuatu yang lebih baik berbanding apa yang kita perolehi pada hari ini. Hanya anda sahaja yang tidak tahu kerana ianya sesuatu yang baru. Oleh itu, hilangkan keraguan dan laksanakan transformasi hari ini demi untuk kebaikan masa depan.....

KETAHUI  TENTANG  TRANSFORMASI  (PERALIHAN)

Transformasi penggunaan mesin taip kepada komputer :  Asas / bentuk transformasi yang dilakukan = kerja menaip

Inilah hakikat sebenar yang mesti kita terima. Berdasarkan contoh transformasi di atas, kita semua mengakui komputer jauh lebih baik berbanding mesin taip. Tetapi seandainya pada waktu ini kita semua masih menggunakan mesin taip (belum menerima dan menggunakan komputer), tentu akan terbit di hati dan fikiran kita bahawa komputer sesuatu yang susah untuk digunakan kerana ianya sesuatu yang masih baru, yang belum kita ketahui akan nikmat kebaikannya.


PGSBP :  PROGRAM TRANSFORMASI EKONOMI BERSAMA RAKYAT

Transformasi (peralihan) amalan Program Kutu Malaysia kepada Program Kutu Negara Maju
* Asas / bentuk transformasi yang dilakukan = keluarkan wang dengan begitu sahaja tanpa syarat lain

Kaedah dan teknik berkesan mengatasi masalah kewangan individu, keluarga, masyarakat dan negara. Kini setiap rakyat Malaysia berpeluang untuk memiliki pendapatan sebanyak RM1.33 Juta dengan satu TINDAKAN MUDAH melalui implimentasi (penerapan) gabungan kumpulan secara mingguan yang sempurna. Semudah keluarkan wang serendah RM160 dengan begitu sahaja TANPA SYARAT LAIN, sekali seumur hidup. Program transformasi mudah untuk semua.

Carta : Hasil perkongsian keuntungan yang akan dimiliki oleh setiap peserta Program Transformasi Ekonomi PGSBP BASIC
                melalui implimentasi pergerakan gabungan kumpulan secara mingguan

Bayangkan keuntungan yang akan dimiliki oleh setiap peserta program apabila semua orang telah mengetahui PGSBP RM160.00 satu kumpulan 4 orang. Anda sekadar bertanya kepada sesiapa sahaja sama ada mereka mahu atau tidak untuk menjadi rakan kumpulan anda tanpa sebarang persoalan. Janganlah kita menunggu momentum baru hendak melaksanakan kerana momentum transformasi akan berlaku dengan sendirinya tanpa kita sedari.

INFO PENTING !

Merujuk kepada pendedahan contoh realiti transformasi di atas, kita haruslah tahu, faham dan sedar bahawa :

* Mesin taip umpama Program Kutu Malaysia
* Komputer / Mesin taip negara maju umpama Program Kutu Negara Maju (PGSBP)

Sebenarnya tiada sebarang masalah untuk anda menyertai dan melaksanakan Transformasi PGSBP jika anda telah benar-benar sedar, tahu dan faham tentang situasi ini.

Oleh itu, kita mestilah berada di hadapan. Tidak perlu lagi untuk kekalkan sikap "tunggu dulu, ragu-ragu dan bermain dengan ketakutan yang sebenarnya merugikan diri sendiri." Tinggalkan keraguan, terima kenyataan dan terus melaksanakan Transformasi PGSBP kerana contoh realiti di atas sangat jelas mengajar kita bahawa transformasi perlu untuk dilaksanakan segera. Malaysia Boleh !Transformasi hanya memerlukan kita untuk sekali sahaja ambil tahu, faham dan mahir. Kemudian ianya akan memberikan hasil berterusan serta diikuti dan diwarisi oleh generasi akan datang.....


MELAKSANAKAN TRANSFORMASI MENJADI TANGGUNGJAWAB KITA BERSAMA.  SERTAI PGSBP HARI INI !

4 comments:

Mohamad @ KL said...

Satu Transformasi Mudah !

Amarto said...

saya sebagai rakyat malaysia memberi sokongan penuh terhadap program transformasi ekonomi pgsbp..dan menyarankan kepada semua rakyat malaysia agar melaksanakan program transformasi ekonomi pgsbp demi kebaikan ekonomi generasi masa hadapan..

Yus Serdang said...

Setiap hari kita mendengar Program Transformasi Ekonomi atau dgn singkatan ETP..tetapi berapa ramai yg benar2 faham dan dapat menyertai atau terlibat secara langsung dgn berbagai2 program transformasi yg telah kerajaan lancarkan? Bukan salah sesiapa ataupun hendak menyalahkan sesiapa jika anda sendiri pun tidak dapat hendak mentafsirkan apakah maksud ETP itu..Bila ada perkara baru atau pendekatan baru biasanya masing2 mengambil jalan tunggu dan lihat..sampai bila kita terus berfikiran begitu? Setelah saya meluangkan sedikit masa dgn membaca dan memahamkan apa yg ada dlm blog ini, saya rasa amat berterimakasih yg tdk terhingga kpd PGSBP GROUP kerana program ini benar2 telah membuka mata saya utk sama2 menyertai dan akan saya sebarkan utk semua org yg saya jumpa..insaallah mudah2an semuanya akan direstui ALLAH..

normankt said...

jom ramai2 lakukan transformasi untuk ke arah kemajuan dan menghindarkan dari sebarang jenis penyakit kanser bersama pgsbp. terkini kanser poket penyakit paling kritikal yang sering melanda penduduk dunia era kini.